Alutack Båtslipp

En båtsliper i aluminium ruster ikke
Alutrack produserer slitesterk båtutstyr av aluminium, som er et langvarig og rustfritt materiale. Hos oss kan du bestille båtslipper til båter av alle slag, alt fra robåt til større motorbåt. Vi leverer over hele Finland og Norden.

Lett båtslipp 

Lett båtslipp er egnet for båter med en totalvekt på ikke mer enn 900 kg. Lengden på båtslippen bestemmes av den tiltenkte bruken og av stranden den er bygget på. Ved fastsettelse av lengden på båtslipp må man ta hensyn til om båtslipp kun brukes til å løfte båten opp av vannet eller også til vinteropplag, da båten må trekkes lenger opp fra vannlinjen.
 
For å garantere funksjonaliteten til sandpapiret må du også sørge for at sandpapiret går ned til tilstrekkelig dybde i vannet. Arbeidsprinsippet til Alutrack-sleden er at sleden, som båten kjøres opp på, senkes så langt ned i vannet at båten kan flyte på sleden før vinsjen startes.
 
Båtslippen er i hovedsak bygget av 2,35m moduler som kobles til hverandre for å oppnå ønsket lengde. Om ønskelig kan båtslippen også bygges av 5m skinneelementer. Som tilleggsutstyr, en såkalt V-formet støtte er koblet til frontsleden. Støtten hindrer båten i å kjøre over sleden og støtter båtens skrog når båten ligger til kai på slipp.

Stor båtslipp

Den store båtslippen passer i standardform for båter med en totalvekt på ikke mer enn 1600 kg. Med tilbehørsdeler er det mulig å øke lastekapasiteten opp til 3100 kg. Lengden på båtslippen bestemmes av den tiltenkte bruken og av stranden den er bygget på. Når slipplengden bestemmes, skal det tas hensyn til om slippen kun brukes til å trekke båten opp på stranden eller også til vinteropplag når båten skal trekkes lenger opp fra vannlinjen.

For å garantere funksjonaliteten til båtslippen må du også sørge for at båtslippen går ned til tilstrekkelig dybde i vannet. Arbeidsprinsippet til Alutrack-sleden er at sleden, som båten kjøres på, senkes så langt ned i vannet at båten kan flyte på sleden før vinsjen startes. Jo større båten er, desto lenger ned i vannet må den totale lengden på båtslippen gå for å garantere tilstrekkelig dybde.

Montering 

Installasjon av en båtslipp på stranden er enkel og smidig. Du finner monteringsanvisningen for den store båtslippen her (LEGG INN LINK TIL MONTERINGSANVISNING HER) (PDF). Hvis du fortsatt lurer, har vi samlet de vanligste spørsmålene og svarene her. (LEGG INN LINK TIL Spørsmål og svar HER)

Vanlige spørsmål

Nedenfor har vi listet opp svar på vanlige spørsmål fra ulike fagområder. Her finner du svar på ulike spørsmål angående egenskapene til båtslippen for å hjelpe deg med å avgjøre hvilken båtslipp som er riktig for deg. Nedenfor finner du også svar på spørsmål angående service, reservedeler og levering.

Emne 1: Hvordan passer båtslippen til stranden min?
Hva er forskjellen mellom en stor båtslipp og en liten båtslipp?
Den store båtslippen er beregnet for båter med en totalvekt på ca. 3000 kg.
 
Den lette slippen er egnet for båter med en totalvekt på ikke mer enn 900 kg.
 
I tillegg til selve båten og motoren bør totalvekten også inkludere drivstoff, batterier, utstyr, minst en person om bord når sbåttslippen er i bruk mv.
 
Hvor lange er båtslippene?
Lengden på båtslippen avhenger av stranden. På en langgrunn strand trengs det flere skinner for å nå dypt nok vann der båten kjøres på båtslipp.
 
Hvor lange er skinnene?
Skinnemodulene er 2,35 m eller 5,00 m lange.
 
Kan jeg kombinere skinner fra stor båtslipp og liten båtslipp?
Ja, skinneprofilene er identiske, så lange og korte skinner kan kombineres fritt. Dette er en fordel f.eks. i ujevnt terreng.
Emne 2: Vedlikehold av båtslippen
Krever båtslippen spesielt vedlikehold?
Nei, båtslippen er praktisk talt vedlikeholdsfri. Vi anbefaler imidlertid at du sjekker noen ganger i året at boltene er stramme.
 
Kan båtslippen stå ute hele året?
Ja. Over tid forsvinner glansen til aluminium, men dette påvirker ikke holdbarheten eller brukervennligheten til materialet.
 
Kan skinnene stå i vannet over vinteren?
Isen i seg selv skader ikke skinnene. Vi anbefaler imidlertid å fjerne skinnene fra vannet før vinteren dersom det er fare for at isen “flytter” seg om våren.
 
Kan båtslippen ruste?
Nei, den ruster ikke. båtslippen er laget av aluminium.
 
Hva om båtslippen går i stykker?
Hos oss finner du alle nødvendige reservedeler.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Emne 3: Levering av båtslippen og reservedeler
Hvordan leveres båtslippen?
Slippdelene unntatt skinnene er pakket på en EUR-pall. Skinnene leveres buntet i par.
 
Slippen leveres til adresse med bil med egen bil eller av speditør.
 
Hvor finner jeg reservedeler til båtslippen?
Reservedeler kan hentes fra vårt lager i Espoo eller direkte fra fabrikken i Nokia. Du bør alltid avtale henting på forhånd fordi vi ikke er konstant tilstede. Dersom det ikke er mulig å hente selv, kan varene sendes som pakke eller frakt til hjemme-/fritidsadressen. Ta gjerne kontakt!

Tilbehør

Bekymringsfritt båtliv med tilbehør
Alutracks produktspekter inkluderer brukervennlige og høykvalitets båtslipper for store og små båter og vannscootere. Du finner også mye tilbehør fra oss som hjelper deg med å sikre båtslippen til stranden. Gjør båtlivet bekymringsløst – bestill båtslippen og tilbehør hos oss for å få tauet båten din på land! Vi leverer over hele Norden.

Prisliste for tilbehør

Ekstra skinner
• Ekstra skinnepar 2,35 m med tilkoblingstilbehør: €330
• Ekstra skinnepar 5 m med tilkoblingstilbehør: €585

Vinsch beskyttelsesboks
• Vinsjbeskyttelsesboks (for grunnleggende vinsj VRX 25, VRX 45 eller Axon 45): €420
• Vinsjbeskyttelsesboks (for stor vinsj VR EVO 8): €450

Beskyttelsesboksen er låsbar og har god plass til batteri, lader og lite tilbehør. I tillegg kan beskyttelseskassen brukes som trappetrinn (høyde ca. 40 cm) ved ombordstigning i båten.

* Båtstige (krever vinsjboks, ikke inkludert) – (a) €790,00 med ett trinn, og (b) €940,00 med to trinn (inkluderer låsbar tilbehørsboks).
* Justerbar V-tilleggsstøtte for forhengeren til liten båtslipp slip € 195,00..

Båtstige/trapp
• Trapp med ett trinn: €790
• Trapp med to trinn (inkl. låsbar oppbevaringsboks):€940

Trappene gjør det lettere å gå om bord i båten via baugen. Trappenes trinn er brede og stabile. I tillegg beskytter robuste rekkverk mot å miste balansen. To-trinns trappen inkluderer en låsbar oppbevaringsboks med et øvre trinn. 
Båtstigen er enkel å montere på en tidligere brukt båtslipp.
Trappen krever egen vinsjboks – denne er ikke inkludert i prisen men må kjøpes separat.

Prisliste båtslipp med vinsj

Småbåtslipp, < 330 kg, Warn Drill Winch
7,05 m (3 * 2,35 m) – pris 2.540 euro
9,4 m (4 * 2,35 m) – pris 2.790 euro
11,75 m (5 * 2,35 m) – pris 2.940 euro

Lett båtslipp, 300 – 900 kg, Warn VRX25
9,4 m (4 * 2,35 m) – pris på forespørsel

11,75 m (5 * 2,35 m)
BlueTooth-mottaker (40 m) – pris 4.610 euro

14,10 m (6 * 2,35 m)
BlueTooth-mottaker (40 m) – pris 4.790 euro

16,45 m (7 * 2,35)
BlueTooth-mottaker (40 m) – pris 5.150 euro

15 m (3 * 5 m)
BlueTooth-mottaker (40 m) – pris 4.690 euro

• Lett båtslipp, 300 – 900 kg, Warn VRX45
20 m (4 * 5 m)
BlueTooth-mottaker (40 m) – pris 5.160 euro

25 m (5 * 5 m)
BlueTooth-mottaker (40 m) – pris 5.620 euro

Stor båtslipp, 900 – 1600 kg, Warn VRX45
15 m (3 * 5 m)
BlueTooth-mottaker (40 m) – pris 6.420 euro

20 m (4 * 5 m)
BlueTooth-mottaker (40 m) – pris 6.750 euro

25 m (5 * 5 m)
BlueTooth-mottaker (40 m) – pris 7.200 euro

MERK FØLGENDE! Den store båtslippen inkluderer som standard en beskyttelsesboks for vinsjen samt justerbare ekstra sidestøtter for bakvognen.

Stor båtslipp *, 1600 kg – 2000 kg, Warn VRX45
15 m (3 * 5 m)
BlueTooth-mottaker (40 m) – pris 6.840 euro

20 m (4 * 5 m)
BlueTooth-mottaker (40 m) – pris 7.280 euro

25 m (5 * 5 m)
BlueTooth-mottaker (40 m) – pris 7.680 euro

MERK FØLGENDE! Den store båtslippen inkluderer som standard en beskyttelsesboks for vinsjen samt justerbare ekstra sidestøtter for bakvognen.

Prisliste fra fabrikk, inkl. mva 24 %. Merk at prislisten ikke innebærer en prisavtale. Vi gir alltid et individuelt skriftlig tilbud hvor båtens dimensjoner, strandforhold mm. 
 
NB. Batteri er ikke inkludert i leveransen.

BlueTooth-mottaker = Vinsjen styres med en app som lastes ned til telefonen. Rekkevidde ca. 40 m.
Kan utstyres med Eljo fjernkontroll = Vinsjen styres med separat fjernkontroll. Rekkevidde ca. 50 m. Tilleggspris 400,00 euro.

* Inkluderer en forsterket bakvogn. En slip lengre enn 25 m krever en større vinsj.
** Inkluderer en sterkere vinsj i tillegg til den forsterkede akter bakvognen.
*** Inkluderer en sterkere vinsj i tillegg til den forsterkede bakvognen. Om nødvendig er en forsterket vogn foran og forsterkede hjul tilgjengelig mot en ekstra kostnad.

1. Den store båtslippen inkluderer som standard en beskyttelsesboks for vinsjen samt justerbare ekstra sidestøtter for hekkhengeren.
2. Vektklasser refererer til båtens totalvekt (båt, motor, drivstoff, batterier, utstyr, en person om bord osv.).
3. Profilen til de korte (2,35 m) og de lange (5 m) skinnene er identiske. Skinnene kan kombineres fritt. Imidlertid anbefales 5 m skinner for store og tunge båter. Be om tilbud på båtslipp “etter egne mål”.
4. En båtslipp opptil 20 m lang kan utstyres med håndvinsj. Be om et tilbud på alternativet for håndvinsj.